The Killing Dance


 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Figyelmeztetések
Staff
Fajok
Alakváltók
0 fő
0 fő
Vérfarkas
0 fő 0 fő
Vérhiéna 0 fő 0 fő
Vérpumák 0 fő 0 fő
Vértigrisek 0 fő 0 fő
Vadászok és Nekromanták 0 fő
0 fő
Vámpírok és halandó szolgák 0 fő 0 fő
Emberek 0 fő 0 fő
Összesen 0 fő 0 fő
A hónap válaszadói
Friss postok
Christina Winter
Szer. Dec. 11, 2013 9:08 am
írta: Richard McLaglen
Shawn Garwood
Kedd Okt. 29, 2013 10:33 pm
írta: Richard McLaglen
Gilbert J. Schwarzwald
Pént. Aug. 02, 2013 7:48 am
írta: Richard McLaglen
Candice Steele
Szer. Júl. 31, 2013 11:17 pm
írta: Franco Malvasi
Razan Layton
Vas. Júl. 14, 2013 10:19 pm
írta: Franco Malvasi
Ao no Exorcist
Szer. Jún. 05, 2013 1:29 pm
írta: Vendég
Anything Could Happen
Vas. Feb. 10, 2013 1:51 am
írta: Vendég
There is no light without darkness - HP RPG
Csüt. Feb. 07, 2013 7:01 am
írta: Vendég
*** Grimm ***
Hétf. Feb. 04, 2013 4:28 am
írta: Vendég

Share | 
 

 San Francisco maffia csoportja

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Admin
avatar
Hozzászólások száma : 467
Join date : 2012. Jul. 24.
Tartózkodási hely : Mindenhol
Infos fermées
TémanyitásTárgy: San Francisco maffia csoportja    Szer. Jan. 30, 2013 12:29 am

Maffia

Általános leírás
A maffia (olaszul mafia) szervezett bűnözői csoport, tagjai a maffiózók. A maffia egyes tagjai szerint e bűnszövetkezet valódi neve Cosa Nostra (szó szerinti magyar fordításban „a mi ügyünk” „a mi dolgunk”).
A maffia a legális gazdasággal párhuzamosan, úgynevezett feketegazdaságként működik. Célja a sok pénzbevétellel járó piacok és tevékenységek feletti uralom. A feketegazdaság az alsó szinten csakis készpénzzel üzemel, melyet így könnyen el lehet rejteni az adóhatóságok elől. A legális gazdaságban végzett üzleti tevékenység szolgálhat az illegális tevékenységek elrejtésére, illetve pénzmosásra. A szervezett bűnözés tevékenységei közé tartoznak: Illegális kereskedelem és csempészet: fegyver, kábítószer, cigaretta, embercsempészet, és az ezzel kapcsolatba hozható prostitúció, tiltott pornográfia (pedofil tartalom), szervkereskedelem, lopott műkincsek kereskedelme. Hamisítás:pénz, műtárgyak, általános fogyasztási cikkek (ruhák, VHS kazetták, CD-k, DVD-k, gyógyszerek). Tiltott szerencsejátékok (kaszinók, fogadások). Zsarolás. Lopás és rablás. Korrupció.
A maffia az erőszak használatával szemben általában előnyben részesíti a megfélemlítést, a korrupciót vagy a zsarolást, így tevékenysége kevésbé kerül rivaldafénybe. Gyakran megesik azonban, hogy konkurrensek vagy nemkívánatos személyek eltüntetésére a maffia véres eszközökhöz nyúl: gyilkosság vagy merénylet tanúk, vizsgálóbírók vagy árulók ellen.

Cosa Nostra - San Francisco maffia csoportja
Alakulása Franco Malvasi apjának, Enzo Malvasinak a nevéhez fűződik. Szegény nincstelen utcagyerekből küzdötte fel magát oda, hogy felnőtt korára magának mondhatta az egész olasz maffia világot, melynek átfogóan Cosa Nostra nevet adta. Maga, a Cosa Nostra már korábban is létezett, de csak egy város ura volt. Akkoriban minden városnak más volt a maffiavezére. Enzo Malvasi azonban kemény munkával és nem kevés vérontással elérte, hogy az övé legyen az egész olasz maffia.
A Cosa Nostra egyszerre jelenti az olasz és az amerikai maffiát, hála Franco Malvasi-nak. És akkor most ejtsünk néhány szót Enzo fiáról, Franco-ról. Ő örökölte meg a maffia vezetését, vagy ahogy ők hívják a vállalkozást. Franco mindig is okosan gondolkodott, elővigyázatosan, apja ezért is akarta kezdetekben Franco öccsét, Stefanot kinevezni, aki végletekig szadista és kegyetlen volt. Stefano azonban az apjuk temetési menetét ért támadásban életét vesztette. A támadást Franco szervezte meg, mert nem hagyhatta, hogy egy olyan alak kezébe kerüljön az irányítás, mint amilyen az öccse is volt. De persze nem ez a hivatalos verzió.
Franco az apja halála után nekilátott megvalósítani azt, amit az apja elkezdett. Létre akarta hozni a Malvasi Bankot, ami az egész világon jelen van. Persze legális oldala mellett ez moshatja a maffia pénzét tisztára is. Persze amit ő eltervezett, azt létre is hozta először csak Olaszországban. Viszont ez nem volt elég, tovább terjeszkedett és Amerika felé vette az irányt. Első megállója San Francisco volt. A helyi maffia nem volt túl nagy szám, így a hatalom átvétel is hamar megtörtént, a helyi alvilág fejet hajtott előtte. A városban megnyitotta a Pipacs nevű elit férfiklubot és átvett egy kávézót is. Emellett már nyitás előtt áll a városi Malvasi Bank is. És ez nem lég, tovább fog terjeszkedni Amerikában, mert a hatalomból soha nem elég.
Cosa Nostra Európa legbefolyásosabb bűnözői csoportja. Olaszországon és az Egyesült Államokon kívül többek között jelen van még Oroszországban, Kanadában és Franciaországban.
Az amerikai olasz maffiába kezdetben csak szicíliai származású emberek tartozhattak (ennek az az oka, hogy Enzo Malvasi eredetileg szicíliai származású volt) , olyanok akiknek felmenőik szicíliaiak voltak. Ahhoz, hogy valaki a Cosa Nostra tagja lehessen legalább egy befutott embernek, a család egyik tagjának kellett ajánlania, és végre kellett hajtania egy elrendelt gyilkosságot a főnök akarata szerint. Ha sikerrel járt egy rituális szertartáson beavatták, ahol az ujját megszúrták, vérét Szűz Mária vagy szentek képére csepegtették, a kártyát meggyújtották majd a kezébe adták, és hűséget eskettek vele: Úgy égjen a lelkem a pokol tűzében, ahogy ez a kártya ég, ha megszegem az eskümet. Ez a szokás viszont hamar megváltozott. Mára már afro és latin-amerikaiakat is alkalmazni kezdtek.
Az amerikai olasz maffiára csak további nyomást gyakorol az 1970-ben bevezetett "RICO" (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations) vagyis zsarolással kapcsolatos, és korrupt szervezetek elleni szövetségi törvény. Ennek értelmében a szövetségi hatóságoknak nem kellett bizonyítaniuk bűncselekmények elkövetését, csak a vádlottak bűnszervezetekben való tagságát.

Maffia 10 parancsolata
1. Senki sem mutathatja be magát közvetlenül egy másik családtagnak, egy harmadik személynek kell megtennie azt.
2. Soha ne nézz más családtag asszonyára.
3. Soha ne mutatkozz rendőrökkel.
4. Ne járj kocsmákba és klubokba.
5. Mindig állj szolgálatára a családnak, még akkor is, ha a feleséged gyermeket szül.
6. Mindig tiszteld a döntéseket.
7. Az asszonyokat kezeld tisztelettel.
8. Mindig az igazat válaszold, amikor kérdéssel fordulnak hozzád.
9. Ne vegyél el pénzt, ha az más taghoz vagy más családhoz tartozik.
10. Azok, akik nem tartozhatnak a maffiához: bárki, akinek közeli rokona a rendőrség tagja, bárki, aki rokonságban áll a család tagjának szeretőjével, bárki, aki nem tiszteli az erkölcsi értékeket.

Cosa Nostra struktúrája
1. Capofamiglia - a család feje (Franco Malvasi)
2. Sotto Capo - az alvezér (helyettes)
3. Consigliere - tanácsadó (közvetítő a családon belül és családok között)
4. Capodecina - kapitány (körülbelül tíz vagy több katonából álló "legénységet" irányít)
5. Uomini D'Onore - katona (befutott ember a maffia tagja, aki a napi üzleti tevékenységért felel)

Karakterekről érdeklődj a staffnál, és a karakterbazárban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://killingdance.hungarianforum.com
 
San Francisco maffia csoportja
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The Killing Dance :: ♦Fajleírások♦-
Ugrás: